Zagon.

Schimb de tineri in Zagon

Schimb de tineri in Zagon

Asociatia de Tineri din Ardeal organizeaza un schimb de tineri de 8 zile la Zagon de la 26 Octombrie pana la 4 Noiembrie, pentru participanti din Romania, Ungaria si Turcia. Schimbul este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune. Cei 21 tineri participanti i-si vor revizui cunostintele despre viata si realizarile scriitorului Kelemen Mikes din perspectiva celor trei tari, unde a trait. Dupa acesta ei vor continua cu diferite activitati pe baza de invatare nonformala: jocuri, discutii, teatru etc. si astfel vor avea sansa de a cunoaste cultura, tara, celorlalti, punandu-se accent pe perioada istorica a Europei din timpul turcesc, pe prezentul Uniunii Europene, criza economica si problema accesiuni Turciei in UE respectiv viitorul uniunii, asa cum acesta este imaginat de participanti.

Pentru a asigura o baza profesionala acestor activitati, vom avea oaspeti si parteneri de dialog precum istorici, experti UE si politicieni. Programul mai include vizitarea conacului Mikes Kelemen, a mormantului nou inaugurat, explorarea regiunii si o excursie in cateva orase din Secuime. Desfasurarea activitatilor, cazarea si masa participantilor vor fi asigurate in Centrul Cultural MIkes.

Scopul schimbului este revitalizarea trecutului comun in cele 3 grupuri de participanti, prin acesta intelegerea prezentului si planuirea viitorului. Multumita activitatilor nonformale participantii vor avea ocazia de a insusi si consolida diferite competente si abilitati personale si profesionale si vor primi un Certificat Youthpass pentru atestarea si recunoasterea acestora la nivel European.

Organizatorii asteapta cu drag pe oricine este interesat de abordarea acestor subiecte, mai ales pe tinerii din regiune.

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre ZagonPagina in care spui si gasesti totul despre Zagon

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Schimb de tineri in ZagonSchimb de tineri in Zagon

Asociatia de Tineri din Ardeal organizeaza un schimb de tineri de 8 zile la Zagon de la 26... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Zagon - Covasna!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Zagon - Covasna!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Zagon - CovasnaIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Zagon - Covasna

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

toate stirile
ZagonIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Zagon

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.